Icoana Maicii Domnului numită Prodromița

posted in: Icoane | 0

Icoana Maicii Domnului numită Prodromița este una dintre icoanele nefăcute de mână omenească, ci anume zugrăvite în chip minunat, prin dumnezeiască rânduire. Icoana a fost zugravită în chip minunat, în anul 1863, în Țara Românească și este una dintre icoanele făcătoare de minuni, păstrate în Schitul românesc Prodromu, în Sfântul Munte Athos. Prăznuirea acestei icoane are loc în fiecare an, pe data de 12 iulie.

Sfânta Icoană Prodromița a făcut multe minuni, de-a lungul vremii, printre acestea numărându-se și vindecarea în chip minunat a bolnavilor de friguri, oamenilor surzi, pe cei care aveau dureri de cap și măsele, bolnavi de ochi și alte feluri de suferințe.

Icoana Maicii Domnului numită Prodromița

Icoana Maicii Domnului Prodromița aici.

Rugăciune la icoana Maicii Domnului Prodromița:

“Prea Sfântă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, pururea Fecioară Marie, protectoarea și apărătoarea noastră, cerem a Ta nebiruită apărare. Împărăteasa Cerului și a pământului, ceea ce ai cu dreptate numele de “Prodromița”, adică înainte-mergătoare, întărește-ne întru lucrarea faptelor bune și ne du de mână întru Împărăția cea cerească. Povățuiește-ne pe noi, toți drept credincioșii creștini, spre a vedea și veșnic a ne îndulci de mărirea Fiului Tău și Dumnezeul nostru, că Binecuvântată și Prea Proslăvită ești, în vecii vecilor. Amin.”

Leave a Reply