Intrarea Maicii Domnului in Biserica

posted in: Icoane | 0

Intrarea Maicii Domnului in Biserica este praznuita de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 21 Noiembrie. Aceasta sarbatoare este cunoscuta de foarte multi credinciosi si sub numele de Vivodenia sau Ovedenia.

icoana intrarii in biserica a maicii domnului

Icoana Intrarea in Biserica a Maicii Domnului

Aceasta sarbatoare aminteste de vremea in care Sfintii Parinti Ioachim si Ana au dus-o pe fica lor, Fecioara Maria, la Templu, dupa promisiunea facuta la vestea Ingerului despre nasterea Maicii Domnului.

Parintii Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara sunt Sfintii Parinti Ioachim si Ana. Acestia sunt cunoscuti pentru credinta arzatoare in Dumnezeu si pentru faptul ca erau lipsiti de copii. Deoarece viata lor nu era completa fara copii, se roaga la Dumnezeu sa primeasca si ei bucuria de a fi parinti, promitand ca in cazul in care vor avea un copil, acesta va fi dus la templu unde va fi inchinat Domnului. Ingerul li se arata si le vesteste ca vor avea o fata care va trebui sa poarte numele de Maria. Neuitand de promisiunea facuta in fata lui Dumnezeu, la trei ani de la nasterea Fecioarei Maria, Ioachim si Ana o duc pe fiica lor la templu.

icoana de la nicula

Icoana Maicii Domnului de la Nicula

Aici acestia sunt intampinati de catre marele preot Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul. Acesta o conduce pe Fecioara in cea mai sfanta incepere a templului, in Sfanta Sfintelor, unde va ramane pana cand va implini 15 ani. Motivul pentru care Maria a fost dusa in acea incapere pentru a deveni ea insasi Sfanta Sfintelor lui Dumnezeu, salas pentru Dumnezeul nostru, al tuturor credinciosilor.

Nu este de ajuns sa stim ca Fecioara Maria a fost dusa la Templu si a stat pana la varsta de 15 ani. Important este sa patrundem in intelesul profund al evenimentului istoric si sa descoperim ca prezenta ei in Sfanta Sfintelor, e roditoare: face ca Fiul lui Dumnezeu sa Se nasca din ea. Deci, Hristos Se va naste, va muri si va invia tainic cu tot omul care vietuieste in Biserica.

Sursa: crestinortodox.ro

Leave a Reply